10 kommentarer på “Modern arkitektur

   1. Och att pengar genereras av sig självt utan inblandning av arbetarklassen, vilken egentligen bara är snyltar som kräver lön.

    Men tänk om 100 år när robotar står för all produktion, tjänster, sjukvårdsinsater osv, och inte en kotte utför ett lönearbete, vem ska då köpa det som produceras och hur ska då borgarklassen kunna dra in några pengar?

    En gyllene framtid går vi till mötes 😉 (asgarv!).

    /Skvitt

    Gilla

   2. Men de måste ju ha en inkomst så de kan betala för produkterna. Och då är det frågan om man ändå inte måste ha kvar människor i produktionen även om robotarna gör alltsammans.

    Tänk dig att gå till jobbet bara för att mot betalning sitta i en fåtölj och rulla tummarna! Det leder nog bara till psykisk ohälsa.

    Tur man inte lever då. Ja, såvida man inte har utbildat sig till psykiatriker. 😉

    /Skvitt

    Gilla

   3. Enkelt. Man får ge varje konsument-robot ett konto där en summa registreras varje månad, och den skall gå till köp av varor och tjänster. De kan ju sedan ges bort till behövande människor.
    Jag antar att sysslor där människor tar hand om människor (vård, skola, omsorg) kan växa betydligt framöver, och att en del traditionella näringar kan växa igen (lantbruk, hantverk ex.vis). Fast det förutsätter ju att en sniken liten överklass inte tillåts snylta på systemet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s