10 kommentarer på “Jodå, högt blir det

 1. Är det här ett sånt här hus som skall bli det högsta i XXX? – Och efter ett tag bygger någon ett annat hus som blir det högsta i XXX, och det första blir högst bara i XX? Och sedan kommer ett nytt höghus, och det här blir högst i stort sett bara på X (tomten där det står)? – Har lite svårt att inse det vettiga i att smälla upp hus som är så höga så man knappt tror det.

  Gillad av 1 person

   1. Säkert. När jag kollade på Google maps var det bara en stor vit fläck där jag har fått höra att Stockholm skulle ligga.
    Finns Stockholm i verkligheten?

    /Skvitt

    Gilla

   2. Om man kollar Lantmäteriets kartor på nätet så finns det 100 Stockholm. Det Stockholm som ligger i Stockholm är rätt tätt bebyggt på många ställen, men andra Stockholm ligger ute i skogarna runtom i landet. Där kan man nog bygga en hel del. Här är det faktiskt rätt trångt numera, och det blir inte roligare av att somliga gärna vill smälla upp ”höga hus”, ”bygga stad”, och andra infall. Vi har ju en stad här redan.

    Gillad av 1 person

   3. Tja, officiellt är det ju en kommun, men i alla fall … för övrigt, i min ungdom hette det inte kommun, utan ”överståthållarämbetet”. Och höghusen då var inte så höga.

    Gillad av 1 person

   4. Det var ju att gå från ett fint namn till ett mindre fint sådant. Annars brukar det vara tvärt om, som till exempel städare, som blev lokalvårdare och senare blev till hygientekniker, vilket det väl är vad som gäller nu.

    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s