6 kommentarer på “Maj

  1. Du behöver inte jag dem. De kommer frekvent. Dessutom är de aktiva även om det är lite för kyligt för bin. Det beror på att de ju har päls. Så de startar tidigare på morgonen än bina.

   Men det tragiska är att de liksom många andra insekter har minskat i antal. Populationerna går ned av olika orsaker. En viktig orsak är miljögifter. En annan är habitatförlust. Den agrara monokulturen ger dem inte tillräckligt med födoblommor. Det är tragiskt och det drabbar ju oss i slutänden eftersom mycket av vår mat kräver pollinering.
   Och på ett annat sätt också; allt färre fåglars sång får vi njuta av. Jag har själv sett dessa tråkiga effekter. Det har säkert du också gjort.

   Må gôtt!
   /Skvitt

   Gilla

   1. De jag ser surrar bara runt runt och har inte ro att sitta still så att jag hinner dit med kameran. Men fåglar har jag i vår sett och hört i massor.

    Gillad av 1 person

   2. Hypnos kräver att man har kontakt med den man hypnotiserar. De skulle jag ju hinna fota dem utan hypnos.

    Tyst vår skrev hon ju redan 1962, Rachel Carson. Men nog görs det väl mycket nuförtiden för dessa våra viktiga små. Men kanske inte tillräckligt. Jag vill inte tro att det är försent ändå.

    Gillad av 1 person

   3. Nej, för sent är det inte. Inte om vi anstränger oss.
    Det Rachel Carson varnade för var ju, som du vet, DDT. Och det var ju tämligen lätt att åtgärda när väl politikerna tog frågan på allvar.

    Den här gången tror jag utmaningen är större.

    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s