4 kommentarer på “Änna lite högdragen

  1. Kanske det, men något åt det hållet är det väl. Eller kanske bara förbaskat nöjd med sig själv.

   Tack för berömmet!

   Du vet ju att jag har kommit till den insikten att duvor är förbaskat intelligenta och då har de ju givetvis ett självmedvetande precis som vi människor har. Tyvärr har nog få den insikten om våra fina stadsduvor.

   Jag tror att ringduvor ligger lite efter stadens klippduvor när det gäller intelligens.

   Alltså, jag bara älskar våra duvor. En del ser dem som flygande råttor. Dags för dem att omvärdera detta!

   Jag skulle kunna skriva nästan hur mycket som helst om stadens duvor. De finns ju i olika stadsdelar och de är vana på sitt sätt vid människor.

   Till exempel på Järntorget kom de genast fram till mig när jag ville plåta dem. De trodde att jag skulle ge dem mat, men jag hade ingen mat åt dem. F*n vad dåligt samvete jag fick. Men bilder fick jag.

   På Vågmästareplatsen ställde jag upp kameran med fjärrutlösare vid ett brunnslock och lade bröd på det. Men kameran gjorde dem misstänksamma. De stod på andra sidan brunnslocket och bara glodde på brödet som de ju gärna vilje ha.
   Till slut insåg jag att jag inte skulle få de bilder jag hade önskat mig och tog bort kameran.
   Då pep de genast upp på brunnslocket och käkade med god aptit.
   Är inte det intelligens, så säg!
   Och som duvor så kivades de inte om maten. Det gör däremot trutarna. De är aggressiva! Vackra, men knappast så sympatiska som duvorna.

   Hoppas du tar nya fina bilder! Och må gôtt!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   1. Smarta fåglar. Jag tycker nog att gräsänder beter sig ungefär likadant. Jag har flera inlägg som du nog inte har sett. Detsamma!

    Gillad av 1 person

   2. Jag får väl kolla bättre. Fast jag tror att jag har sett allt som du publicerat i många år och det har alltid varit givande på alla sätt.

    Om gräsänder; jo, de kan nog ligga i närheten av duvor. Och vi ska aldrig underskatta djurens intelligens. Till och med spindlar har man numera fått klart för sig att de måste ha en förmåga att tänka och lösa problem. Det gäller speciellt hoppspindlar.

    Flugor sover och visar upp ett beteende som liknar dröm. Vad drömmer de om? Det lär vi väl aldrig få veta. Kanske drömmer de om en god skit att få smaska på 😉

    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s