6 reaktioner till “Utsläpp

 1. Tornet till vänster, är det ett där man kan gå en ruskigt lång trappa upp till avsatsen högst upp och titta på utsikten över stan (om man inte får svindel, vilket jag nästan fick när jag var uppe i ett torn i Göteborg som såg ut som det här, det var nog ca. 40 år sedan).
  Trevlig helg, förresten!

  Gilla

   1. Jaha, även till minne av en mycket avlägsen släkting till mig som torpederades utanför Newcastle 12 december 1917 när han var styrman på ett svenskt fartyg. Det visste jag inte när jag flåsade mig uppför alla trappstegen i tornet.

    Gillad av 1 person

   2. Om styrmannens morfar inte utvandrat till Gästrike-kusten från Dalarnas djupa skogar hade han nog sluppit bli torpederad ute på havet. Å andra sidan var många i den där släkten kolare, så då hade han kanske blivit gasad eller ihjälbränd i en olycka i en kolmila (jag vet en som dog av gas). Så hur man än vänder sig smiter man inte undan Liemannen …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s